Mar
13

TPARK la Smart City Urban Projects 2018

În perioada 8-11 martie 2018, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate a organizat, la București, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat conceptului Smart City.

În centrul evenimentului a fost cea de-a doua ediție a conferinței Smart City Urban Project 2018, la care au fost prezenți numeroși reprezentanți ai administrației centrale și locale, ai mediului politic, academic și lideri din domeniul privat. Aceasta a fost structurată pe diferite paneluri, astfel că au avut loc prezentări și discuții interesante pe teme precum: transportul inteligent și soluții de parcare, aplicații IoT și rețele de comunicații pentru dezvoltarea comunităților sau îmbunătățirea și implementarea strategiei de dezvoltare durabilă. De asemenea, conferința a reunit și speakeri din afara României care au prezentat exemple de bune practici.

TPARK a fost reprezentată de către administratorul Claudiu SUMA, care în cadrul panelului ”Transport inteligent și soluții de parcare” a vorbit despre importanța și beneficiile implementării unei soluții smart pentru plata parcării. În cadrul aceluiași panel au fost prezenți Florin Nemțanu – profesor asociat Universitatea Politehnica București și Raluca Fiser – președinte Green Revolution care au prezentat soluții inovative de mobilitate în cadrul unui oraș inteligent.

 

Așteptăm cu interes cea de-a treia ediție a conferința Smart City Urban Project!

Jan
30

Plata parcării cu cardul este disponibilă și în Pitesti!

Dacă ești șofer în Pitești, avem o veste bună pentru tine: primăria orașului a decis implementarea serviciului de plată a parcării cu cardul! Astfel, pe lângă opțiunea de plată a parcării prin SMS, începând cu luna ianuarie 2018, plata parcării pentru 30 minute, 1 oră, 2 ore sau 1 zi se poate efectua cu orice card bancar.

Cum plătești parcarea cu cardul?

Plata parcării se efectuează din aplicația sau portalul TPARK, parcurgând doar 3 pași:

 1. introduci numărul de înmatriculare, selectezi orașul și durata parcării;
 2. completezi datele de facturare;
 3. introduci datele cardului.

După realizarea tranzacției, veți primi pe mail confirmarea și factura aferentă acesteia.

Cele 4 opțiuni de plată disponibile pentru plata parcării cu cardul în Pitești sunt:

 • 30 minute – 1.08 lei*
 • 1 oră – 2.17 lei*
 • 2 ore – 4.32 lei*
 • 1 zi – 6.49 lei*

Orarul parcărilor publice cu plată din Pitești este:

 • Luni – Vineri: 8:00 – 18:00
 • Sâmbătă: 8:00 – 14:00

 

Aplicația TPARK pentru Android și iOS este deja folosită de șoferi pentru plata parcării în peste 30 de orașe din România. Mai mult decât atât, prin intermediul acesteia, șoferii pot beneficia și de alte servicii: plata vignetei și a parcării în Ungaria, plata taxei de pod Fetești-Cernavodă, a rovignetei și a amenzilor de parcare.

Descarcă gratuit aplicația TPARK

 

 

 

*valorile exprimate conțin TVA

Dec
11

Plătești parcare SMART cu TPARK și în Târgu Secuiesc

Șoferii din Târgu Secuiesc beneficiază începând cu luna decembrie 2017 de cea mai modernă, simplu de utilizat și comodă modalitate de plată a parcării, după ce primăria municipiului a decis să implementeze sistemul TPARK® pentru plata parcării cu telefonul mobil!

Cum puteți plăti parcarea în doar câteva secunde?

Simplu. Trimiteți un SMS la numărul scurt 7420 în care menționați codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii:

 • 518 NRMAȘINĂ (ex: 518 CV00ABC) pentru 1 ORĂ de parcare – cost 0,40€ + TVA
 • 519 NRMAȘINĂ (ex: 519 CV01ABC) pentru 1 ZI de parcare – cost 2,10€ + TVA

 

 

După expedierea SMS-ului veți primi un mesaj care confirmă înregistrarea plății parcării.

Ex: CV00ABC a parcat 60min in Târgu Secuiesc. Plata expira la 11/12/2017 10:25. Cost 0.40EUR+TVA/SMS

 

 

Important:

 • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată.
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive cu același cod (518,519) însumează timpul de parcare.
 • SMS-ul de comandă se expediază în momentul parcării mașinii.

În plus, aveți la dispoziție aplicația mobilă TPARK, pentru Android, și iOS, prin intermediul căreia puteți opera plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în peste 30 orașe din România.

Orarul  parcărilor publice cu plată din Municipiul Târgu Secuiesc, este de luni până vineri, între orele 08:30-16:30. În afara acestui interval parcarea este gratuită.

Lista străzilor unde se plătește parcare se regăsește aici.

 

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

TPark® funcționează deja cu succes în alte 34 orașe din România.

Nov
17

TPARK a participat la GPeG Summit 2017

În perioada 14-15 Noiembrie 2017 TPARK a participat la GPeC SUMMIT, cel mai important eveniment de E-Commerce din România. Au fost două zile pline în care am cules multe informații utile, am făcut schimb de idei și ne-am inspirat de la speakeri de renume interațional.

Agenda primei zile a debutat cu discuția referitoare la situația piețelor e-commerce din Cehia, Polonia, Ungaria și România, accentuând faptul că în România comerțul online poate fi dublat până în 2020, însă este nevoie de investiții în infrastructura digitală. Programul a continuat cu prezentări din partea reprezentanților magazinelor online, a procesatorilor de plăți online, dar și cu keynote-uri interesante despre campanii de marketing în e-commerce.

Cea de-a doua zi a fost dedicată speakerilor internaționali care au susținut o serie de prezentări despre strategii de creștere a vânzărilor online, dar și cele mai bune practici de SEO.

Așteptăm cu mare interes următoarea ediție GPeC SUMMIT! Suntem convinși că vom descoperi noi tehnici pe care le putem implementa pentru a oferi în continuare clienților noștri cele mai bune servicii.

 


 

Aplicația TPARK pentru Android și iOS este deja folosită de șoferi pentru plata parcării în peste 30 de orașe din România. Mai mult decât atât, prin intermediul acesteia, șoferii pot beneficia și de alte servicii: plata vignetei și a parcării în Ungaria, plata taxei de pod Fetești-Cernavodă, a rovignetei și a amenzilor de parcare.

Descărcați GRATUIT aplicația 

Nov
08

Mai multe opțiuni pentru plata parcării cu cardul în Constanța

Constănțenii au la dispoziție, începând cu luna noiembrie 2017, mai multe opțiuni de plată a parcării cu cardul! Astfel, pe lângă opțiunile deja existente de 7 zile și 30 zile, șoferii pot plăti parcarea cu cardul pentru 1h, 3h și 8h.

Cum se plătește parcarea cu cardul?

Plata parcării se realizează direct din aplicația TPARK sau accesând portalul TPARK, folosind orice card bancar. Cele 5 opțiuni de plată disponibile pentru Constanța sunt:

 • 1h: 2,32 lei*
 • 3h: 6,69 lei*
 • 8h: 15,44 lei*
 • 7 zile: 90 lei*
 • 30 zile: 225 lei*

*Valorile exprimate conțin TVA. Acestor sume se aplică comisionul operatorului.

Plata cu cardul este rapidă și presupune parcurgerea a 3 pași simpli:

 1. introducerea numărul de înmatriculare, selectarea orașul și a duratei parcării;
 2. completarea datele de facturare;
 3. introducerea datele cardului;

După realizarea tranzacției, șoferii primesc pe mail confirmarea plății și factura aferentă acesteia.

Orarul parcărilor publice cu plată din orașul Constanța este de luni până duminică, în intervalul 00:00-24:00.

Aplicația TPARK pentru Android și iOS este deja folosită de șoferi pentru plata parcării în peste 30 de orașe din România. Mai mult decât atât, prin intermediul acesteia, șoferii pot beneficia și de alte servicii: plata vignetei și a parcării în Ungaria, plata taxei de pod Fetești-Cernavodă, a rovignetei și a amenzilor de parcare.

Descărcați GRATUIT aplicația

Nov
07

Cumpărătorul voucher-ului pentru parcare cu numărul 1.000 a fost premiat de TPARK

Încă de la început ne-am propus să oferim clienților noștri servicii de înaltă calitate și experiențe plăcute, deoarece considerăm că este vital să anticipăm și să răspundem nevoilor acestora.

Recent a fost achiziționat voucher-ul de parcare cu numărul 1.000 din aplicația TPARK. Evenimentul nu putea trece neobservat, așa că am decis să oferim o surpriză persoanei care a realizat această tranzacție. Mai exact, am oferit un voucher cadou de 30 de lei pentru plata parcării în Timișoara doamnei Corina Pantea, cumpărătoarea voucher-ului cu numărul 1.000.

Feedback-ul utilizatorilor este foarte important pentru noi, prin urmare am realizat un scurt interviu cu doamna Corina Pantea.

Î: Pentru ce serviciu folosiți cel mai des aplicația TPARK?

R: Cel mai des folosesc aplicația TPARK pentru plata parcării în Timișoara și pentru achizionarea voucherelor de parcare. Știu și de celelalte servicii disponibile în aplicație, însă deocamdată nu am folosit decât opțiunea pentru plata parcării.

 

Î: Cum ați caracteriza, pe scurt, aplicația TPARK?

R: Pentru mine este foarte utilă în ceea ce privește achiziționarea voucherelor. Dacă înainte puteam să le cumpăr doar de la chioșcurile de ziare, și se mai întampla să nu fie disponibile în anumite momente, acum pot să le achiziționez oricând din aplicație.

 

Î: Ce alte servicii considerați că ar trebui introduse în aplicație?

R: Consider că ar fi util să știm în timp real câte locuri sunt disponibile în parcările cu plată. În felul acesta nu am mai pierde timp căutând locurile libere. Poate că acest lucru nu este ușor de implementat, însă cu siguranță ne-ar ajuta mult pe noi, șoferii.

 

Aplicația TPARK pentru Android și iOS este deja folosită de șoferi pentru plata parcării în peste 30 de orașe din România. Mai mult decât atât, prin intermediul acesteia, șoferii pot beneficia și de alte servicii: plata vignetei și a parcării în Ungaria, plata taxei de pod Fetești-Cernavodă, a rovignetei și a amenzilor de parcare.

 

Descărcați GRATUIT aplicația

Oct
24

Dorohoi este noul oraș în care se poate plăti parcarea cu TPARK

Toamna aduce noutăți șoferilor din Dorohoi! Primăria orașului, în parteneriat cu PICONET SRL, a decis implementarea serviciului TPARK® de plată a parcării prin SMS, astfel că acum șoferii pot plăti parcarea cu ajutorul telefonului mobil.

Plata parcării se realizează prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 în care este menționat codul aferent opțiunii de plată și numărul de înmatriculare al mașinii:

 • 271 NRMAȘINĂ (ex: 271 BT00ABC) – pentru o oră de parcare – cost 0, 25 € + TVA
 • 270 NRMASINĂ (ex: 270 BT00ABC) – pentru o zi de parcare – cost 1,10 € + TVA

 

După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că parcarea a fost activată.

Ex: Ati parcat BT00ABC pt. 60 min în Dorohoi. Plata expira la 24/09/2017 15:47. Cost 0.25EUR+TVA/SMS

 

 

IMPORTANT

 • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită.
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

 

Lista străzilor unde se plătește parcare poate fi consultată aici.

Aplicația gratuită TPARK, disponibilă pentru Android și iOS, vine în ajutorul șoferilor, facilitându-le modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare. Mai mult decât atât, aceștia pot plăti parcarea în 33 de orașe din România fără a mai memora numerele scurte sau codurile zonelor de parcare, introducând numărul de telefon, selectând orașul și zona de parcare și apăsând butonul PARCAȚI.

Orarul parcărilor publice cu plată din orașul Dorohoi este de luni până sămbătă, în intervalul 08:00-20:00.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobl este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

Oct
20

TPARK – Best Smart City Solution la Gala Timișoara Innovators Awards 2017

În data de 13.10.2017, a avut loc Gala Timișoara Innovators Awards, eveniment organizat de către ARIES-TM și TechFest, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune produse și soluții software realizate de companiile românești.

Printre premiile acordate, s-a numărat și distincția Cea mai bună soluție pentru orașul inteligent (Best Smart City Solution), primită de TPARK! Aceasta ne onoreză și, în același timp, ne motivează să oferim cât mai multe facilități utilizatorilor aplicației și să îmbunătățim constant serviciile noastre.

Aplicația TPARK, disponibilă gratuit în Google PlayApp Store și Windows Store este utilizată de șoferi pentru plata parcării în peste 30 de orase din România. Pe lângă acestă opțiune, utilizatorii TPARK beneficiază și de alte servicii online:

 • Vigneta de Ungaria
 • Parcarea în Ungaria
 • Achitarea amenzii de parcare
 • Cumpărarea voucherelor online pentru plata parcării prin bip
 • Rovigneta
 • Taxa de pod Fetești-Cernavodă

Oct
02

Plătești parcarea smart în Mediaș cu TPARK!

Începând cu data de 2 octombrie 2017, beneficiați de cel mai inteligent sistem de plată a parcării și în Mediaș! Primăria municipiului, în parteneriat cu PICONET SRL, a decis implementare serviciului TPARK® de plată a parcării prin SMS, astfel că veți putea plăti parcarea rapid și simplu, direct cu telefonul mobil.

Cum puteți plăti parcarea în doar câteva secunde?

Plata parcării se realizează rapid trimițând un SMS la numărul scurt 7420 în care menționati codul aferent opțiunii de plată și numărul de înmatriculare al mașinii:

 • Zona 1: 171 NRMAȘINĂ (ex: 171 SB00ABC) – pentru 1 ORĂ de parcare – cost 1.30 € + TVA
 • Zona 2: 172 NRMASINĂ (ex: 172 SB00ABC) – pentru 1 ORĂ de parcare – cost 0.80 € + TVA
 • Zona 4: 172 NRMASINĂ (ex: 174 SB00ABC) – pentru 2 ORE de parcare – cost 0.30 € + TVA

 

După expedierea SMS-ului, veți primi un mesaj care confirmă activarea parcării.

Ex: Ati parcat SB00ABC pt. 2h în Medias Zona 4. Plata expira la 07/10/2017 11:48. Cost 0.30EUR+TVA/SMS


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMPORTANT

 • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită.
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

 

În plus, aveți la dispoziție aplicația gratuită TPARK, pentru Android, iOS și Windows Phone, prin intermediul căreia puteți realiza plata parcării prin SMS simplu și comod, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 32 de orașe din România.

 

Orarul parcărilor publice cu plată din orașul Medias pentru zonele 1-3 este de luni până vineri, în intervalul 08:00-20:00, iar sâmbătă-duminică între 08:00-14:00.

Pentru zona 4, orarul parcărilor publice cu plată este de luni până vineri, in intervalul 08:00-17:00.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobl este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

 

Sep
21

Sistemul TPARK de plată a parcării este disponibil și la malul Mării Negre

Începând cu luna septembrie 2017, Constanța se alătură orașelor în care șoferii pot plăți parcarea rapid cu telefonul mobil, după ce societatea SC Confort Urban SRL a decis implementarea sistemului TPARK®. Astfel, opțiunile de plată a parcării în Constanța sunt: 1 oră, 3 ore, 8 ore, 7 zile și 30 zile (plata ultimelor 2 opțiuni realizându-se cu cardul).

Cum se plătește parcarea prin SMS?

Pentru a plăti parcarea, se expediază un SMS la numărul scurt 7420 în care sunt menționate codul aferent zonei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii parcate, precum în exemplul de mai jos:

 • 621 Nr.Înmatriculare (ex. 621 CT00ABC) – pentru 1 oră de parcare – cost 0.45 € + TVA
 • 622 Nr.Înmatriclare (ex. 622 CT00ABC) – pentru 3 ore de parcare – cost 1.30 € + TVA
 • 623 Nr.Înmatriclare (ex.623 CT00ABC) – pentru 8 ore de parcare – cost 3.00 € + TVA

În ceea ce privește plata parcării pentru Sala Sporturilor din Constanța, opțiunile de plată a parcării prin SMS sunt aceleași (1 oră, 3 ore și 8 ore), dar codurile aferente zonelor de parcare sunt diferite, astfel:

 • 624 Nr.Înmatriculare (ex. 624 CT00ABC) – pentru 1 oră de parcare – cost 0.45 € + TVA
 • 625 Nr.Înmatriclare (ex. 625 CT00ABC) – pentru 3 ore de parcare – cost 1.30 € + TVA
 • 626 Nr.Înmatriclare (ex.626 CT00ABC) – pentru 8 ore de parcare – cost 3.00 € + TVA

 

După expedierea SMS-ului, utilizatorii primesc un mesaj care confirmă că activarea parcării.

Ex: Ati parcat CT00ABC pt. 60 min in Constanta. Plata expira la 21/09/2017 16:25. Cost 0.45EUR+ TVA/SMS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMPORTANT

 • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită.
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Pentru a facilita modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, șoferii au la dispoziție aplicația mobilă gratuită TPARK, pentru Android, iOS și Windows Phone, prin intermediul căreia pot realiza plata parcării , fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în peste 30 de orașe din România.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobl este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

 

Cum se plătește parcarea cu cardul?

Plata parcării cu cardul se realizează direct din aplicația TPARK sau accesând portalul TPARK, iar opțiunile de plată sunt:

 • 7 zile: 90 lei (TVA inclus) *
 • 30 zile: 225 lei (TVA inclus)*

* La sumele de 90 lei și 225 lei se aplică comisionul operatorului.

Plata cu cardul este rapidă și presupune parcurgerea a doar 3 pași simpli:

 1. introducerea numărul de înmatriculare, selectarea orașul și a duratei parcării;
 2. completarea datele de facturare și introducerea datele cardului;
 3. verificarea mailul de confirmare ce conține datele parcării și factura emisă.

Orarul parcărilor publice cu plată din orașul Constanța este de luni până duminică, în intervalul 00:00-24:00.

 

Plata parcării prin SMS și cu cardul este disponibilă și în Mamaia, opțiunile de plata fiind 1 oră (0,45 € + TVA), 6 ore (2,00 € + TVA), 12 ore (3,00 € + TVA) și 7 zile (90 lei TVA inclus + comisionul operatorului). Mai multe detalii despre plata parcării în Mamaia se regăsesc aici.

 

Older posts «