«

»

Oct
17

Noul sistem de plată a parcării prin SMS din Braşov

Brasov-Panorama-01

 

În Braşov există un nou sistem pentru plata parcării prin SMS.

Noul sistem intrat în funcţiune luni, 14.10.2013, a fost utilizat deja cu succes de şoferii braşoveni în parcările publice cu plata din oraş. Plata parcării prin SMS este acum disponibilă utilizatorilor Orange, Vodafone şi Cosmote.

Bv1JPEG

 

Astfel, pentru a plăti parcarea o oră în Braşov, este suficient să trimiteţi SMS la numărul 7420 cu textul:

341 NRMASINA

În câteva secunde, veţi primi un SMS de confirmare cu textul:

“Aţi parcat maşina BV01ABC pentru 60 de minute în Braşov. Cost 0,4 euro + TVA/SMS trimis. ”

Astfel, pentru a plăti parcarea o zi în Braşov, este suficient să trimiteţi SMS la numărul 7420 cu textul:

342 NRMASINA

În câteva secunde, veţi primi un SMS de confirmare cu textul:

“Aţi parcat maşina BV01ABC pentru o zi în Braşov. Cost 2,6 euro + TVA/SMS trimis. ”

*SMS-ul de comandă este gratuit pentru clienţii Vodafone şi Cosmote şi costă 0.05 euro + TVA pentru clienţii Orange.

Programul de parcare cu plata din Braşov este: Luni-Sâmbătă 8:00-20:00.

35 comments

 1. Anca Paunescu says:

  buna ziua .daca este doar pana la ora 20.00 de ce se taxeaza si dupa aceasta ora .eu nu am stiut si am dat sms dupa ora 20.00 si m-au taxat .

  1. admin says:

   Buna ziua,
   Va rog sa ne dati detaliile(data+ora,nr. de inmatriculare, nr. de telefon) referitoare la aceasta sesizare folosind sistemul de tickete de pe pagina de suport sau sa ne trimiteti un mail la adresa contact@tpark.ro.
   Va multumim.

 2. Razvan says:

  Tariful de 0,40 EUR + TVA se pare ca s-a transformat, fara sa fie precizat pe panouri, in 0,40 + 0,05 + TVA conform mesajului primit la parcare in Brasov. Astfel, parcarea prin SMS devine cu mult mai scumpa decat prin automate (acolo unde mai sunt).

  1. admin says:

   Aceasta taxa de 0,05 Eur este o taxa perceputa doar de operatorul de telefonie Orange si reprezinta o taxa suplimentara pentru mesaje trimise. Suma este perceputa doar in cazul in care se realizeaza o parcare prin SMS de un client Orange. Mai mult, suma priveste strict relatia client-operator, indiferent daca acesta este abonat sau utilizeaza cartela preplatita.

   Taxa nu este ascunsa, este trecuta pe fiecare SMS de confirmarea platii a unui client Orange. Ea este colectata direct si strict de operatorul Orange.

 3. Lucian popescu says:

  As dori sa stiu daca dumneavoastra administrati parcarea din strada cibinului brasov. Am masina parcata acolo si as dori sa stiu daca pot sa platesc prin sms

 4. ghica codruta says:

  Daca vreau sa imi fac abonament cum procedez?Nu sunt din Brasov si vin foarte des si nu am tot timpul fise sau credit sa dau sms si imi doresc sa imi fac abonament.va rog sa ma ajutati cu niste detalii…multumesc

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Pentru abonamente va rugam sa va adresati administratorului de parcare P&P SRL.
   Datele de contact sunt: Adresa: Strada Hărmanului, Brașov 500228, Orar: 07:30 – 15:30, telefon: 0268 475 402.

 5. Vlad Mihalache says:

  Buna ziua, spuneti-mi va rog, parcare pentru 1 zi, reprezinta parcare pentru 24 ore? De exemplu, daca parchez Vineri 26 Septembrie 2014, la ora 16, dau sms la 342, inseamna ca am achitat parcarea pana a doua zi, 27 Septembrie la aceeasi ora 16, adica 24 ore in total, sau 1 zi inseamna doar pana la ora 24, adica am parcat pe 26 Septembrie ora 16, am dat sms la 342, si pot sta doar pana pe 27 Septembrie ora 0 ?

 6. Dan says:

  Buna ziua,
  De ce nu pot trimite sms la 7420 de pe un numar Orange (abonament)? Am instalat si aplicatia pentru Android si tot nu merge. Cei de la Orange spun ca nu este de la ei. Telefonul trimite fara probleme catre alte numere.

  Multumesc,
  Dan

 7. Balas lidia says:

  Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca in zilele libere legal, se plătește parcarea?

  1. admin says:

   Acest lucru depinde de administratorul de parcare din oras. TPark ofera serviciul de plata a parcarii prin SMS.

 8. Larisa says:

  Daca am gresit numarul masinii si am primit instiintare in parbriz se poate rezolva? Din greseala am inversat numarul dar am mesajul cum ca am platit.
  Astept raspuns, multumesc

  1. admin says:

   Va rugam sa ne transmiteti datele(numar de telefon, numar de inmatriculare si numarul instiintarii) pe emailul de contact. contact@tpark.ro.

 9. Maria says:

  Buna seara,

  Am primit instiintare la ora 11:11 iar sms-ul a fost trimis la 11:12. Ce pot sa fac pentru a anula aceasta instiintarea avand in vedere ca sms-ul este pentru toata ziua?
  Multumesc

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Pentru suport tehnic, va rugam sa ne scrieti un email pe adresa contact@tpark.ro.

   Va multumim pentru intelegere.

 10. Titi says:

  Buna ziua! Nu sunt din Brasov , am lasat masina intr.o parcare si nu stiam ca trebuie sa platesc. Cand m.am intors am vazut instiintare pe parbriz. Dupa am vazut automatul si am platit parcarea. Mai pot primi sanctiunea ?

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Sancțiunea rămâne dacă în momentul în controlului nu figura plata parcării.

   Echipa TPark

 11. Ela says:

  Nu sunt din Brasov, am lasat masina in parcare, am trimis sms la 7420 pt un abonament de o zi si nu stiu din ce motiv nu am primit nici o confirmare. Cand m-am intors am gasit instiintarea in parbriz. Ce pot face pt a anula amenda, pt ca am fost de buna credinta si am trimis sms pt plata parcarii ?

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Din păcate, nu putem face nimic pentru că lipsa SMS-ului de răspuns înseamnă neplata parcării, lucru menționat și pe panourile din oraș. Pentru alte detalii, vă stăm la dispoziție.

   Echipa TPark

 12. constantin says:

  Buna am omissa trec numarul complet am scrisTL WNF dar corect esteTL02WNF pentru data de 11 09 2015 va rog sa- mi spuneti ce am de facut mai departe.multumesc.

 13. GYURI says:

  Am abonament la Digi, pot folosi acest siatem de plata?

 14. Abhramovici says:

  Buna ziua. Sunt din Brasov si zilele acestea un cetatean strain m-a intrebat cum poate plati parcarea pt masina lui. I-am indicat nr de sms si modalitatea pt a plati pt o ora. Insa abia apoi am vazut k acest nr e disponibil doar pt retelele cosmote orange si vodafone. Omul chiar vroia sa plateasca parcarea insa nu avea unde. Sper sa nu fi primit vreo amenda ca ne facem de ras

 15. tyby says:

  Pe strada lunga e gratuita parcarea ? Pentru ca nu vad nici un aparat de taxare pe toata strada. Inseamna ca e fara plata deci. Nu alti toata lumea are credit pe telefon sau poate altii mai in varsta nu stiu sa dea Sms.

 16. Stefan says:

  Se pot face abonamente de parcare sa nu mai platesc zilnic parcarea?

 17. admin says:

  Salut Ștefan,

  Noi ne ocupăm strict de plata parcării prin SMS.

 18. Adrian says:

  Salut. Ce se intampla daca am platit accidental de doua ori taxa pentru parcare prin SMS? Se poate folosi pentru a doua zi?

  1. admin says:

   Salut Adrian,

   Dacă este vorba de taxa pentru o zi, se raportează automat pentru următoarele 24 de ore. În caz contrar, se prelungește cu o oră în aceeași zi.

 19. florin says:

  Buna ziua,
  Daca ajung in Bv joi dimineata si plec duminica la pranz cate sms-uri trebuie sa dau pt. a plati parcarea pe durata stationarii ?

  1. admin says:

   Bună ziua,

   În Brașov aveți două opțiuni de plată prin SMS:

   1 oră – tarif 0,4 EUR + TVA
   1 zi – tarif 2,6 EUR + TVA

   Mai multe detalii găsiți la următorul link >> http://www.tpark.ro/brasov/

 20. Cristian says:

  Buna seara,

  Am avut masina parcata langa Billa(magazinul star) in ziua de sambata, n am stiut ca trebuie platita parcare abia la sfarsitul zilei dar sistemul permite plata parcarii pana la ora 20:00. Cum pot verifica daca a fost aplicata amenda pt parcare si care este valoarea acesteia.

  Multumesc

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Vă puteți adresa direct operatorului de parcare, la numărul de telefon 0268.475.402

 21. ALEX says:

  Buna ziua. Cand se va implementa si plata cu cardul online? Cred ca ar fi foarte util avand in vedere expansiunea plăților online. Se poate face macar pentru plata unei zile intregi de parcare, daca nu chiar si la nivel de ore. Mulțumesc.

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Mulțumim pentru sugestie. Vom ține cont 🙂

 22. Paula Cernucan says:

  Buna ziua,
  Tocmai am trimis mesaj la 7420 cu 342 si nr masinii si am primit mesaj ca aunt parcata in Baia Mare pt doua ore!!

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Pentru a verifica tranzactia, va rugam sa ne trimiteti un mail la contact@piconet.ro in care sa precizati numarul de telefon de pe care ati expediat sms-ul si numarul de inmatriculare pentru care ati dorit sa platiti parcarea.

   Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>