«

»

Oct
17

Noul sistem de plată a parcării prin SMS din Braşov

Brasov-Panorama-01

 

În Braşov există un nou sistem pentru plata parcării prin SMS.

Noul sistem intrat în funcţiune luni, 14.10.2013, a fost utilizat deja cu succes de şoferii braşoveni în parcările publice cu plata din oraş. Plata parcării prin SMS este acum disponibilă utilizatorilor Orange, Vodafone şi Cosmote.

Bv1JPEG

 

Astfel, pentru a plăti parcarea o oră în Braşov, este suficient să trimiteţi SMS la numărul 7420 cu textul:

341 NRMASINA

În câteva secunde, veţi primi un SMS de confirmare cu textul:

“Aţi parcat maşina BV01ABC pentru 60 de minute în Braşov. Cost 0,4 euro + TVA/SMS trimis. ”

Astfel, pentru a plăti parcarea o zi în Braşov, este suficient să trimiteţi SMS la numărul 7420 cu textul:

342 NRMASINA

În câteva secunde, veţi primi un SMS de confirmare cu textul:

“Aţi parcat maşina BV01ABC pentru o zi în Braşov. Cost 2,6 euro + TVA/SMS trimis. ”

*SMS-ul de comandă este gratuit pentru clienţii Vodafone şi Cosmote şi costă 0.05 euro + TVA pentru clienţii Orange.

Programul de parcare cu plata din Braşov este: Luni-Sâmbătă 8:00-20:00.

49 comments

 1. Anca Paunescu says:

  buna ziua .daca este doar pana la ora 20.00 de ce se taxeaza si dupa aceasta ora .eu nu am stiut si am dat sms dupa ora 20.00 si m-au taxat .

  1. admin says:

   Buna ziua,
   Va rog sa ne dati detaliile(data+ora,nr. de inmatriculare, nr. de telefon) referitoare la aceasta sesizare folosind sistemul de tickete de pe pagina de suport sau sa ne trimiteti un mail la adresa contact@tpark.ro.
   Va multumim.

 2. Razvan says:

  Tariful de 0,40 EUR + TVA se pare ca s-a transformat, fara sa fie precizat pe panouri, in 0,40 + 0,05 + TVA conform mesajului primit la parcare in Brasov. Astfel, parcarea prin SMS devine cu mult mai scumpa decat prin automate (acolo unde mai sunt).

  1. admin says:

   Aceasta taxa de 0,05 Eur este o taxa perceputa doar de operatorul de telefonie Orange si reprezinta o taxa suplimentara pentru mesaje trimise. Suma este perceputa doar in cazul in care se realizeaza o parcare prin SMS de un client Orange. Mai mult, suma priveste strict relatia client-operator, indiferent daca acesta este abonat sau utilizeaza cartela preplatita.

   Taxa nu este ascunsa, este trecuta pe fiecare SMS de confirmarea platii a unui client Orange. Ea este colectata direct si strict de operatorul Orange.

 3. Lucian popescu says:

  As dori sa stiu daca dumneavoastra administrati parcarea din strada cibinului brasov. Am masina parcata acolo si as dori sa stiu daca pot sa platesc prin sms

 4. ghica codruta says:

  Daca vreau sa imi fac abonament cum procedez?Nu sunt din Brasov si vin foarte des si nu am tot timpul fise sau credit sa dau sms si imi doresc sa imi fac abonament.va rog sa ma ajutati cu niste detalii…multumesc

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Pentru abonamente va rugam sa va adresati administratorului de parcare P&P SRL.
   Datele de contact sunt: Adresa: Strada Hărmanului, Brașov 500228, Orar: 07:30 – 15:30, telefon: 0268 475 402.

 5. Vlad Mihalache says:

  Buna ziua, spuneti-mi va rog, parcare pentru 1 zi, reprezinta parcare pentru 24 ore? De exemplu, daca parchez Vineri 26 Septembrie 2014, la ora 16, dau sms la 342, inseamna ca am achitat parcarea pana a doua zi, 27 Septembrie la aceeasi ora 16, adica 24 ore in total, sau 1 zi inseamna doar pana la ora 24, adica am parcat pe 26 Septembrie ora 16, am dat sms la 342, si pot sta doar pana pe 27 Septembrie ora 0 ?

 6. Dan says:

  Buna ziua,
  De ce nu pot trimite sms la 7420 de pe un numar Orange (abonament)? Am instalat si aplicatia pentru Android si tot nu merge. Cei de la Orange spun ca nu este de la ei. Telefonul trimite fara probleme catre alte numere.

  Multumesc,
  Dan

 7. Balas lidia says:

  Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca in zilele libere legal, se plătește parcarea?

  1. admin says:

   Acest lucru depinde de administratorul de parcare din oras. TPark ofera serviciul de plata a parcarii prin SMS.

 8. Larisa says:

  Daca am gresit numarul masinii si am primit instiintare in parbriz se poate rezolva? Din greseala am inversat numarul dar am mesajul cum ca am platit.
  Astept raspuns, multumesc

  1. admin says:

   Va rugam sa ne transmiteti datele(numar de telefon, numar de inmatriculare si numarul instiintarii) pe emailul de contact. contact@tpark.ro.

 9. Maria says:

  Buna seara,

  Am primit instiintare la ora 11:11 iar sms-ul a fost trimis la 11:12. Ce pot sa fac pentru a anula aceasta instiintarea avand in vedere ca sms-ul este pentru toata ziua?
  Multumesc

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Pentru suport tehnic, va rugam sa ne scrieti un email pe adresa contact@tpark.ro.

   Va multumim pentru intelegere.

 10. Titi says:

  Buna ziua! Nu sunt din Brasov , am lasat masina intr.o parcare si nu stiam ca trebuie sa platesc. Cand m.am intors am vazut instiintare pe parbriz. Dupa am vazut automatul si am platit parcarea. Mai pot primi sanctiunea ?

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Sancțiunea rămâne dacă în momentul în controlului nu figura plata parcării.

   Echipa TPark

 11. Ela says:

  Nu sunt din Brasov, am lasat masina in parcare, am trimis sms la 7420 pt un abonament de o zi si nu stiu din ce motiv nu am primit nici o confirmare. Cand m-am intors am gasit instiintarea in parbriz. Ce pot face pt a anula amenda, pt ca am fost de buna credinta si am trimis sms pt plata parcarii ?

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Din păcate, nu putem face nimic pentru că lipsa SMS-ului de răspuns înseamnă neplata parcării, lucru menționat și pe panourile din oraș. Pentru alte detalii, vă stăm la dispoziție.

   Echipa TPark

 12. constantin says:

  Buna am omissa trec numarul complet am scrisTL WNF dar corect esteTL02WNF pentru data de 11 09 2015 va rog sa- mi spuneti ce am de facut mai departe.multumesc.

 13. GYURI says:

  Am abonament la Digi, pot folosi acest siatem de plata?

 14. Abhramovici says:

  Buna ziua. Sunt din Brasov si zilele acestea un cetatean strain m-a intrebat cum poate plati parcarea pt masina lui. I-am indicat nr de sms si modalitatea pt a plati pt o ora. Insa abia apoi am vazut k acest nr e disponibil doar pt retelele cosmote orange si vodafone. Omul chiar vroia sa plateasca parcarea insa nu avea unde. Sper sa nu fi primit vreo amenda ca ne facem de ras

 15. tyby says:

  Pe strada lunga e gratuita parcarea ? Pentru ca nu vad nici un aparat de taxare pe toata strada. Inseamna ca e fara plata deci. Nu alti toata lumea are credit pe telefon sau poate altii mai in varsta nu stiu sa dea Sms.

 16. Stefan says:

  Se pot face abonamente de parcare sa nu mai platesc zilnic parcarea?

 17. admin says:

  Salut Ștefan,

  Noi ne ocupăm strict de plata parcării prin SMS.

 18. Adrian says:

  Salut. Ce se intampla daca am platit accidental de doua ori taxa pentru parcare prin SMS? Se poate folosi pentru a doua zi?

  1. admin says:

   Salut Adrian,

   Dacă este vorba de taxa pentru o zi, se raportează automat pentru următoarele 24 de ore. În caz contrar, se prelungește cu o oră în aceeași zi.

 19. florin says:

  Buna ziua,
  Daca ajung in Bv joi dimineata si plec duminica la pranz cate sms-uri trebuie sa dau pt. a plati parcarea pe durata stationarii ?

  1. admin says:

   Bună ziua,

   În Brașov aveți două opțiuni de plată prin SMS:

   1 oră – tarif 0,4 EUR + TVA
   1 zi – tarif 2,6 EUR + TVA

   Mai multe detalii găsiți la următorul link >> http://www.tpark.ro/brasov/

 20. Cristian says:

  Buna seara,

  Am avut masina parcata langa Billa(magazinul star) in ziua de sambata, n am stiut ca trebuie platita parcare abia la sfarsitul zilei dar sistemul permite plata parcarii pana la ora 20:00. Cum pot verifica daca a fost aplicata amenda pt parcare si care este valoarea acesteia.

  Multumesc

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Vă puteți adresa direct operatorului de parcare, la numărul de telefon 0268.475.402

 21. ALEX says:

  Buna ziua. Cand se va implementa si plata cu cardul online? Cred ca ar fi foarte util avand in vedere expansiunea plăților online. Se poate face macar pentru plata unei zile intregi de parcare, daca nu chiar si la nivel de ore. Mulțumesc.

  1. admin says:

   Bună ziua,

   Mulțumim pentru sugestie. Vom ține cont 🙂

 22. Paula Cernucan says:

  Buna ziua,
  Tocmai am trimis mesaj la 7420 cu 342 si nr masinii si am primit mesaj ca aunt parcata in Baia Mare pt doua ore!!

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Pentru a verifica tranzactia, va rugam sa ne trimiteti un mail la contact@piconet.ro in care sa precizati numarul de telefon de pe care ati expediat sms-ul si numarul de inmatriculare pentru care ati dorit sa platiti parcarea.

   Multumim!

 23. Florin says:

  Buna ziua, este ora 17:46, am o instiintare in bord si nici un om cu care sa iau legatura. Nu exista nici o persoana la fata locului, iar dispeceratul se inchide la ora 15. Ce trebuie sa fac? Azi parasesc bv.

  1. admin says:

   Ne pare rau pentru aceasta situatie, insa instiintarile sunt emise de administratorul parcarilor din Brasov. Va rugam sa ii contactati la adresa de mail parcaribrasov@yahoo.com

 24. Claudia Mitrică says:

  Aș dori să-mi fac un abonament pe o lună întreagă pt parcare în centrul istoric . Cum să procedez ? Mai bine plătesc dinainte ,decât să tot trimit SMS în fiecare zi . Mulțumesc !

  1. admin says:

   Pentru informatii referitoare la abonamentele de parcare, va rugam sa contactati administratorul parcarilor din Brasov la adresa de mail parcaribrasov@yahoo.com sau la numarul de telefon 0268 475 402.

 25. BOGDAN COCIAS says:

  Buna seara.
  Sunt medic la Regina Maria si grabit dimineata am parcat vis-a vis de spital si am uitat sa dau sms, ulterior gasind o instiintare pe parbriz.
  Pot sa scap cu un avertisment fara sa platesc amenda de 200-500 ron care mi se pare f mare pentru o abatere de genul asta? In general dau sms(se poate verifica numarul de tel sau masinii) sau cumpar tichet pe o zi.
  Multumesc.

  1. admin says:

   Buna ziua! Controlul si instiintarile revin in sarcina administratorului parcarilor din oras. Prin urmare, va rugam sa va adresati acestuia la adresa de mail parcaribrasov@yahoo.com sau la numarul de telefon 0268 475 402. Multumim ca folositi sistemul TPARK de plata a parcarii.

 26. Andrea Coroi says:

  Buna ziua! Am trimis ieri un email la parcaribrasov@yahoo.com pentru a solicita factura pentru un abonament (conformindicatiilor domnului de la ghiseul de pe harmanului). Din pacate nu am primit factura si masina e in parcare fara abonament platit.
  As dori sa imi spuneti cum sa procedez deoarece nu doresc sa primesc amenda. Am platit intotdeauna abonamentul la timp. Numarul de inmatriculare este BV-82-HIC.
  Multumesc.

  1. admin says:

   Buna ziua! Pentru informatii referitoare la abonamente, va rugam sa va adresati administratorului parcarilor din Brasov la numarul 0268 475 402. Prin intermediul TPARK se plateste doar parcare prin SMS.

 27. Adam Adrian says:

  De ce nu obligați administratori de parcare să doteze le acele automate de tichete și cu posibilitatea introducerii de bancnote de 1 leu măcar . Nici un magazin din împrejurimi nu-ți schimba in monede . Cine e devina pt Pb aceasta șoferi sau administratorul ?

  1. admin says:

   Adrian, daca intampini probleme la plata parcarii la parcomentre, poti folosi cu incredere sistemul de plata a parcarii prin SMS. Este simplu și rapid, iar suma aferenta SMS-urilor este afisata in factura pe care o primeste de la operatorul de telefonie mobilă. Pentru informații și sugetii referitoare la parcomente te rugam să contactezi administratorul parcării din Brasov.

 28. Costea Andrei Eduard says:

  Eu in 43 de ani , nu cred ca am fost de 5 ori in Brasov. Acum doua zile ,am avut o programare la spitalul Sf.Constantin,unde am intarziat datorita lucrarilor la carosabil din Poiana Tapului. Grabit,sa nu pierd programarea, nu am stat sa caut afise cum sa platesc parcarea. Am zis ca ma interesez la intoarcere. Dar,surpriza. …aveam deja instiintarea pe parbriz. Fiind dupa ora 15.00, nu am putut suna la numarul afisat. De doua zile incerc sa iau legatura cu cineva,dar fara niciun rezultat. Este aberant,ca la prima abatere ;destul de banala dupa parerea mea, sa fiu amendat cu asa sume. Si la circulatie,ai circumstante atenuante si la prima abatere primesti avertisment. Nu sunt din Brasov, eram in vizita scurta la un spital….nu credeti ca exagerati???

  Va rog sa raspundeti la telefonul afisat in instiintare, pentru a discuta cu voi despre ce trebuie sa fac. Nu este normal sa dati doar amenzi ,nu si explicatii!!!!

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Instiintarile sunt emise de catre administratorul parcariilor din Brasov. In cazul in care nu puteti apela numarul afisat pe instiintare, puteti contacta administratorul parcarilor si la adresa de e-mail parcaribrasov@yahoo.com

   Echipa TPARK

 29. Zita says:

  Buna ziua,

  Si in zilelele de sarbatori trebuie sa platim taxa de parcare? Sau este valabila “programul” de duminica, adica parcare gratuita?

  Multumesc.

  1. admin says:

   Buna ziua,

   Administratorul parcărilor din Brașov reglementează acest lucru. Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactat această instituție la numărul de telefon 0268 475 402 sau la adresa de e-mail parcaribrasov@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>