Regiunile rurale - mai periculoase decat orasele, in privinta accidentelor rutiere - TPARK

Regiunile rurale – mai periculoase decat orasele, in privinta accidentelor rutiere

Distribuie articolul

Multi oameni asociaza viata la tara cu un pericol mai mic in ceea ce priveste accidentele de circulatie. Dar un studiu german publicat recent arata ca lucrurile stau altfel.

Doi cercetatori de la Universitatea Tehnica din Dortmund au realizat un studiu asupra frecventei si gravitatii accidentelor de masina si au ajuns la concluzia surprinzatoare ca traiul la oras e mai putin periculos decat viata la tara, in ceea ce priveste siguranta rutiera.

Dupa datele analizate de cercatatori, riscul accidentelor fatale este cu 40% mai mare in zonele rurale din jurul oraselor decat in orase.

Luand in considerare accidentele soldate cu rani grave – cele in care victimele au necesitat internarea in spital – autorii studiului au calculat ca riscul unor astfel de accidente e cu 70-100% mai mare in mediul rural (in functie de regiune) decat in mediul urban, in populatia generala; pentru copii, riscurile sunt de 3-5 ori mai mari, iar in cazul adolescentilor si al adultilor tineri, de 10-20 ori mai mari.

Numai in ceea ce priveste accidentele usoare, orasele au depasit satele. Acest lucru contribuie, de altfel, dupa opinia cercetatorilor germani, la prostul renume al oraselor, ca fiind foarte nesigure din punct de vedere al traficului rutier. In realitate, aceasta proasta reputatie se datoreaza numarului mare de accidente usoare.

Faptul ca in regiunile rurale riscul unor accidente grave e mai mare este atribuit de specialisti conducerii cu viteza mare si manevrelor de depasire periculoase.

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/4872615-regiunile-rurale-mai-periculoase-decat-orasele-in-privinta-accidentelor-rutiere

Articole recente