Nov
29

TPARK aduce vești bune șoferilor: micșorează tarifele pentru parcare și introduce plata cu cardul în Cluj-Napoca

COMUNICAT DE PRESĂ  

Timișoara, 28.11.2019

 

TPARK aduce vești bune șoferilor: micșorează tarifele pentru parcare și introduce plata cu cardul în Cluj-Napoca

 

Începând cu luna noiembrie 2019, TPARK – aplicația națională de plată a parcării, a micșorat tarifele aferente plății prin SMS și a implementat o nouă modalitate de a plăti parcarea în Cluj-Napoca – cardul bancar. Aceste măsuri marchează împlinirea a 6 ani de când platforma TPARK funcționează cu succes în oraș, șoferii beneficiind în tot acest timp de servicii rapide și comode de achitare a taxei de parcare.

TPARK urmărește cu interes trendurile europene care se axează pe creșterea pieței de servicii digitale și dorește să aducă un plus de valoare serviciilor de plată a parcării din România. În acest sens, TPARK răspunde cerințelor pieței și implementează opțiunea de plată a parcării cu cardul bancar prin intermediul aplicației disponibilă gratuit în Google Play și App Store. Astfel, turiștii străini și șoferii care au cartele PrePay sau abonament ce nu le permite expedierea SMS-urilor către numere scurte nu mai sunt nevoiți să se deplaseze până la aparatele de taxare, ci pot cu ușurință să achite parcarea prin TPARK. Mai mult, șoferi primesc notificări în aplicație cu 5 minute înainte de expirarea parcării, astfel că ei pot opta să prelungească perioada de parcare oricând și de oriunde.

În ultima perioadă, TPARK a investit numeroase resurse în diversificarea serviciilor de plată oferite șoferilor. Acum, prin intermediul aplicației TPARK, șoferii pot achita taxa de parcare cu cardul în toate orașele în care este implementat acest sistem, iar în curând vor fi disponibile noi servicii de plată. 
„Experiența de peste 15 ani ne-a ajutat să înțelegem cât de important este pentru șoferi să poată utiliza un serviciu sigur și de încredere pentru efectuarea plăților online. Avem o serie de servicii noi în curs de implementare, precum abonamentele de parcare sau plata amenzilor de parcare și ne dorim să contribuim în continuare la digitalizarea orașului Cluj-Napoca și la transformarea lui într-un smart city de referință la nivel național și european.” Daniela David, Chief Operating Officer TPARK

 

Despre TPARK
TPARK este aplicația națională de plată a parcării, această fiind folosită în prezent de peste 200.000 de șoferi în mai mult de 45 de orașe din România. Scopul TPARK este acela de a oferi șoferilor servicii rapide și complete care se pliază perfect nevoilor acestora. Pe lângă plata parcării în România, cu aplicația TPARK se pot plăti amenzile de parcare, parcare și vinieta în Ungaria, rovinieta și taxa de pod Fetești-Cernavodă.

Sep
24

Impresii de la Congresul EPA 2019

Cea de-a 19 ediție a Congresului EPA, cel mai important eveniment dedicat industriei parcărilor, a avut loc în perioada 18-21 septembrie 2019 la Malaga și s-a derulat sub conceptul „soluții cheie pentru mobilitatea urbană”.

Evenimentul a reunit peste 65 de specialiști în domeniul mobilității din 16 țări care au susținut prezentări extrem de interesante și de actuale despre subiecte precum mobilitatea și parcarea ca servicii, managementul transportului public în comun, importanța parcării în contextul mobilității cu referire la conectarea cu industria auto, administrația locală și noile centre de mobilitate, adaptarea infrastructurii pentru mașinile electrice, precum și stabilirea reglementărilor în acest sector.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În cadrul celor 3 zile au avut loc numeroase alte dezbateri, workshop-uri, discuții despre trenduri și strategii pentru identificarea de noi oportunități și soluții în vederea îmbunătățirii serviciilor de parcare. Reprezentanți ai administrației locale din 9 orașe: Antwerp, Barcelona, Lisabona, Leuven, Lille, Madrid, Malaga, Praga și Sofia au oferit exemple de bune practici despre parcare și mobilitate urbană din care s-a concluzionat faptul că parcarea nu ar trebui să fie considerată o problemă, ci mai degrabă o oportunitate.

 

Suntem bucuroși că am avut ocazia să participăm la acest eveniment și așteptăm cu mare interes ediția cu numărul 20, ce va avea loc în octombrie 2021.

Jun
13

Cifra de afaceri TPARK depășit 20,5 milioane de lei în 2018, în creștere cu 67% față de 2017

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Timișoara, 13.06.2019

Cifra de afaceri TPARK depășit 20,5 milioane de lei în 2018, în creștere cu 67% față de 2017

 

TPARK, aplicația națională de plăți auto, a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de 20,4 milioane lei, având o creștere de 67% față de anul precedent. Această creștere confirmă munca susținută axată pe nevoile clienților și pe dorința de a le oferi servicii complete și de bună calitate.

„De-a lungul celor peste 10 ani dedicați dezvoltării softului pentru plata parcării în România, ne-am propus mereu să venim în întâmpinarea nevoilor șoferilor și să le oferim servicii de calitate și o experiență pozitivă. Evoluția constantă a cifrelor de la an la an ne bucură și ne motivează în același timp. Dacă până în prezent ne putem mândri cu peste 1 milion de utilizatori unici, 14 milioane de tranzacții și mai mult de 170.000 de descărcări ale aplicației TPARK, pe termen mediu ne propunem să dublăm aceste cifrele. Este un obiectiv ambițios, însă suntem convinși că prin muncă și efort susținut, acesta se poate atinge.” Daniela David, Sales Manager TPARK

Cifra de afaceri a fost susţinută de extinderea semnificativă a portofoliului de orașe din România, în 2018 alăturându-se peste 20 de orașe, dar și de diversificare serviciilor, precum și de implementarea de noi opțiuni și metode de plată. În acest sens, opțiunea de plată a parcării cu cardul câștigă mult teren, astfel că tot mai mulți șoferi români apreciază acest servicii și solicită implementarea lui în toate orașele în care funcționează TPARK.

O altă direcție asupra căreia TPARK s-a concentrat pe parcursul anului anterior a fost reprezentată de vânzarea vignetelor pentru Ungaria. Din 2016, TPARK este distribuitor autorizat a Agenției Naționale de Plăți Mobile din Ungaria (Nemzeti Mobilfizetési ZRT.), iar anul 2018 a venit cu certificarea încrederii șoferilor în ceea ce privește achiziționarea HU-vignetelor prin intermediul TPARK. Practic, comparativ cu anul 2017, numărul vignetelor cumpărate prin TPARK s-a dublat în 2018, continuând astfel panta ascendentă și în prezent.

Extinderea serviciilor a venit la pachet atât cu numeroase realizări, dar și cu noi provocări. Astfel, obiectivele pe termen scurt vizează extinderea serviciilor TPARK în Serbia și implementarea opțiunii de achitare a taxei de parcare cu cardul în toate orașele TPARK, iar pe termen mediu și lung, extinderea serviciilor în alte țări europene, intrarea pe piața parcărilor private, dar și participarea activă la dezvoltarea infrastructurii de încărcare electrică.

Despre TPARK

TPARK este aplicația națională de plată a parcării, această fiind folosită în prezent de către șoferii din peste 50 de orașe din România. Scopul TPARK este acela de a oferi șoferilor cât mai multe servicii într-un singur loc. Pe lângă plata parcării în România și Ungaria, cu aplicația TPARK se pot plăti amenzile de parcare, vigneta în Ungaria, rovinieta și taxa de pod Fetești-Cernavodă,

May
28

Aplicația de control TPARK facilitează verificarea tuturor plăților de parcare în Alexandria

În contextul în care vorbim din ce în ce mai des de adoptarea conceptului de smart city şi simplicarea plăţilor de rutină, aşteptările şoferilor au crescut exponenţial, aceştia fiind din ce în ce mai interesaţi de utilizarea unor mijloace de plată a parcării capabile să răspundă prompt acestor nevoi.

Din dorința de a oferi șoferilor metode de plată moderne și rapide, în iulie 2018 s-a implementat în Alexandria platforma TPARK de plată a parcării. Practic, cu aplicația TPARK, șoferii pot achita, verifica și prelungi taxa de parcare oricând și de oriunde, prin SMS și card, fiind notificați înainte de expirarea parcării.

În paralel cu aplicația TPARK, administratorul parcărilor din Alexandria a instalat în jurul parcărilor cu taxă parcometre FLOWBIRD cu tastatură capacitivă pentru plăți PaybyPlate. Achitând parcare prin intermediul acestora, șoferii nu mai sunt nevoiți să afișeze în parbriz dovada plății, aceasta fiind înregistrată automat într-o bază de date care este interogată pentru efectuarea controlului de pe teren.

Existând mai multe canale și opțiuni de plată, verificarea se efectua greoi, fiind necesari mai mulți pași.

Pentru a facilita efectuarea verificărilor de pe teren a agenților de control, soluția de control TPARK a reușit să implementeze facilitatea de a interoga, pe lângă baza de date ce conține abonamentele de parcare și plățile efectuate prin aplicația TPARK (SMS și card), și baza de date ce conține plățile realizare prin intermediul parcometrelor.

Această implementarea reprezintă un pas înainte spre ceea ce presupune conceptul de smart city, tehnologizare și facilitarea plăților realizate de șoferi.

Numeroasele beneficii ale acestei implementări se raportează atât la șoferi, cât și la agenții de control. Pe de o parte, șoferii beneficiază de metode rapide și moderne de plată, fără să mai piardă timp deplasându-se pentru afișarea în parbriz a dovezii plăților efectuate, iar pe de alta parte agenții de control efectuează verificările plăților folosind aplicația TPARK de control instalată pe un dispozitiv mobil, într-o manieră eficientă.

„La Alexandria, interconectarea bazelor de date a asigurat reducerea timpului alocat pentru operațiunile de control în teren. Anterior implementării, agenții foloseau Control TPARK pentru verificarea plăților prin sms și pe dispozitivul mobil prin intermediul unui browser web verificau manual și plățile cu numerar efectuate la parcometre. Incidența greșelii umane de operare era ridicată în sistemul de control anterior. Actualul sistem permite persoanei care plătește parcarea să nu fie obligată să afișeze pe bordul autovehiculului nicio confirmare de plată și prin intermediul noilor funcții dezvoltate poate fi asigurată o perioadă minimă necesară plății cu numerar raportată la prima verificare a autovehiculului în teren, fiind disponibil un jurnal pentru fiecare autovehicul astfel încât eventualele contestații vor avea termene reduse de rezolvare.” Octavian Teodorescu, Piețe și Târguri Alexandria  

May
20

Impresii de la ITS Romania Congress 2019

Săptămâna trecută, în 16 și 17 mai, am participat la ITS Romania Congress 2019, ediție ce a marcat împlinirea a 20 de ani de activitate a ITS România și 15 ani de activitate ca membru fondator al Network of National ITS Associations. Au fost 2 zile pline de activități și dezbateri pe teme actuale și de importanță europeană la care au participat membri ai mediului academic, ai instituțiilor publice, ai comunităților profesionale și ai mediului privat.

Prima zi a debutat cu vizita la Centrul de Management al Traficului Timișoara, unde am avut parte de o demonstrație a ceea ce înseamnă coordonarea sistemelor de management al traficului, al flotei vehiculelor de transport public și monitorizarea traficului rutier din oraș. În cea de-a doua parte a zilei au avut loc prezentările despre infrastructura digitală de transport și conceptul de oraș inteligent, speakerii venind cu exemple de bune practici implementate la nivel internațional în Belgia, Austria și Polonia.

Cea de-a doua zi a continuat cu prezentări și dezbateri extrem de interesante pe teme precum: orașele inteligente și mobilitatea ecologică, transportul multimodal și mobilitatea ca serviciu, conducerea conectată și automatizată – provocări și oportunități pentru managementul traficului, dar și politici, standarde, cercetare și inovare în domeniul ITS. În panelul rezervat transportului multimodal am vorbit despre platforma TPARK de plată a parcării, prezentând beneficiile implementării unui astfel de serviciu:, decongestionarea traficului, reducerea costurile de operare și importanța implementării unei modalități rapide și sigure de achitare a taxei de parcare și de verificare a plății.

Ne bucurăm că am fost prezenți la acest eveniment și că am putut interacționa și face schimb de idei cu persoane ce au experiență națională și internațională în domeniul sistemelor inteligente de transport. Suntem convinși că informațiile primite ne vor ajuta să aduce un plus valoare serviciilor TPARK.

 

May
15

TPARK la ITS Romania Congress 2019

În perioada 16-17 mai 2019 vom participa la ITS Romania Congress, eveniment organizat de ITS România, organizație ce are scopul este de a încuraja, a promova și de a integra Sistemele de Transport Inteligent la nivel național. Congresul se desfășoară sub patronajul Președenției Române a Consiliului Europei și va avea loc la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara.

Evenimentul este unul de amploare la care vor participa reprezentanți ai domeniului universitar, public și privat ce vor prezenta și dezbate subiecte de actualitate, precum infrastructura transportului digital, orașe inteligente, IoT și Big Data.

Vom fi prezenți în cadrul sesiunii „Transportul multimodal și mobilitatea ca serviciu”, acolo unde vom prezenta avantajele implementării unui sistem inteligent de plată a parcării, precum și beneficiile unui astfel de sistem în rândul administratorilor parcărilor și a șoferilor.

În cadrul evenimentului vom avea și un stand, acolo unde persoanele interesate de implementarea sistemul TPARK de plată a parcării vor putea afla mai multe informații.

Ne vedem joi și vineri la ITS Romania Congress!

May
10

NOCASH | TPARK: aplicația de plăți mobile a anului 2018

Cea de-a XVIII-a ediție a Galei NOCASH, evenimentul anual din industria de plăți electronice cu cea mai lungă tradiție, ne-a adus pentru al cincilea an consecutiv premiul “Aplicația de plăți mobile a anului – sectorul nebancar”.

Acest premiu reprezintă recunoașterea celor 200.000 de utilizatori care folosesc serviciile aplicației TPARK și este un implus pentru noi în ceea ce privește implementarea de noi servicii și opțiuni de plată.


Aplicația TPARK, disponibilă în Google PlayApp Store și Windows Store este utilizată de șoferi pentru plata parcării în peste 45 de orașe din România. Pe lângă aceasta, utilizatorii noștri beneficiază și de alte servicii online:

  • Vigneta de Ungaria;
  • Parcarea în Ungaria;
  • Achitarea amenzii parcare în România;
  • Cumpărarea de vouchere online pentru plata parcării;
  • Rovinieta;
  • Taxa de pod Fetești-Cernavodă.

Apr
19

TPARK și piața parcărilor din România

Timișoara, 19.04.2019

 

TPARK, aplicația națională de plată a parcării, a înregistrat o creștere de 30% a numărului orașelor în care șoferii pot achita taxa de parcare rapid și modern față de aceeași perioadă a anului trecut (aprilie 2018). Astfel, acesta este acum folosită în peste 100 de orașe din România și Ungaria, iar în curând va fi disponibilă și în Serbia.

„Am dezvoltat aplicația TPARK cu scopul de a ușura viața șoferilor: achită parcarea în câteva secunde, au o evidență foarte clară a tuturor plăților efectuate și economisesc timp deoarece pot plăti de oriunde și pot prelungi parcarea oricând.” Daniela David, Sales Manager TPARK.

Aplicația TPARK evoluează constant, fiind implementate în permanență orașe noi, opțiuni și metode noi de plată. Plata parcării cu cardul s-a dezvoltat rapid în ultimele luni, astfel că în prezent mai mult de jumătate din orașe oferă deja acest serviciu, iar în perioada următoare numărul acestora va crește cu aproximativ 40%.

Scopul TPARK este acela de a oferi șoferilor cât mai multe servicii într-un singur loc. Pe lângă plata parcării în România și Ungaria, cu aplicația TPARK se pot plăti amenzile de parcare, vigneta în Ungaria, rovinieta și taxa de pod Fetești-Cernavodă, iar în scurt timp parcarea în Serbia.

Modul de funcționare TPARK se bazează pe modelul orașelor europene, acolo unde șoferii pot alege modalitatea de plată a taxelor de parcare. Spre exemplu, în Paris sunt disponibile 3 aplicații de plată, în Barcelona, 2 aplicații, iar în Budapesta sunt folosite peste 10 aplicații pentru plata parcării. Pe de altă parte și la nivel național sunt disponibile 7 aplicații de plată a parcării, fiind orașe în care șoferii au la dispoziție 3 aplicații pentru achitarea taxei. În prezent, aplicația TPARK este folosită cu succes de peste 200.000 de utilizatori, în paralel cu alte aplicații și metode de plată (parcometru, casierie etc), șoferii beneficiind de servicii complete, accesibile în orice moment.

Mar
29

TPARK colaborează cu Lek3.co pentru încărcarea mașinilor electrice

Timișoara, 29 martie 2019

TPARK, liderul național în administrarea parcărilor, care gestionează în prezent peste 80.000 de locuri de parcare, a semnat un contract de închiriere pentru o stație de încărcare a mașinilor electrice cu startup-ul timișorean Lek3.co.

Anunțul vine în contextul în care Timișoara se află pe locul 2 în România ca număr de stații de încărcare mașini electrice, în București fiind cele mai multe. În plus, conform Registrului Auto Român, în prezent sunt înmatriculate în jur de 1.200 de mașini electrice, iar numărul acestora continuă să crească, șoferii fiind încurajați și de programul Rabla Plus prin care statul acordă subvenții de până la 10.000 de euro.

„Fiind lideri de piață, știm că lumea se uită la noi, că suntem un model pentru alți actori cu care interacționăm. De aceea, ne dorim să susținem și noi dezvoltarea electromobilității  în România.

Recent am achiziționat un Volkswagen e-Up care să fie folosit de personalul companiei, iar pentru încărcarea acestuia am ales stația de încărcare Lek3.co. Principalele motive care au stat la baza acestei alegeri sunt costurile reduse, fiind vorba de achiziție sub formă de abonament, instalarea rapidă și asigurarea mentenanței pe toată durata contractului.” Daniela David, Sales Manager TPARK

Stațiile de încărcare Lek3.co pot fi folosite atât pentru uz domestic, cat și la instituții publice sau locații comerciale. Administratorul parcării în care este instalată stația are inclusiv posibilitatea de a taxa șoferii care doresc să o folosească, astfel că abonamentul de închiriere a acesteia se acoperă singur. TPARK a optat însă pentru a oferi gratuit stația de încărcare și celorlalte companii cu care împarte clădirea de birouri de pe strada Gheorghe Doja din Timișoara.

„Fiecare colaborare vine cu noi oportunități. Fiind încă la început de drum, ne dorim pe termen scurt să informăm șoferii, instituțiile publice și companiile de profil despre beneficiile pe care le au mașinile electrice, iar pe termen lung să contribuim la dezvoltarea unei infrastructuri de puncte de încărcare în România, dar și în străinătate.” Delia Chiș, Sales Manager Lek3.co

TPARK susține dezvoltarea orașelor inteligente și își propune să participe activ la creșterea numărului stațiilor de încărcare instalate în România și în țările vecine.

„Cunoaștem nevoile șoferilor din România și știm că o mare problemă a conducătorilor mașinilor electrice este densitatea scăzută a stațiilor de încărcare electrice. Din acest motiv, am semnat cu Lek3.co un contract de distribuție a stațiilor electrice și dorim să participăm la dezvoltarea infrastructurii de încărcare electrică în cât mai multe orașe.” Daniela David, Sales Manager TPARK

Mar
05

TPARK la LigaAC Labs

Marți, 26 februarie, la ora 20:00 a avut loc deschiderea oficială a celei de-a zecea ediții a proiectului LigaAC Labs, organizat de către studenții voluntari ai ligii Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Proiectul se bucură de un succes remarcabil în rândul studenților ce își doresc o carieră în programare, astfel că an de an aceștia vor să afle cât ai multe informații utile de la specialiștii din diferite domenii.

Anul acesta am decis să luăm și noi parte la acest proiect, îndemnați fiind de dorința de a împărtăși cunoștințele noastre și de a interacționa cu viitorii programatori. În cadrul evenimentului de deschidere am întâlnit mulți studenți curioși, dornici să învețe cât mai multe lucruri și să pună în practică ceea ce învață teoretic la facultate.

Laboratorul pe care îl vom susține are ca obiectiv implementarea unui API care folosești un serviciu de trimitere automată a SMS-urilor, iar cei 6 studenți ce vor fi selectați în urma testului este nevoie să aibă bazele programării, în special cunoștințe de PHP.

Așteptăm cu nerăbdare să îi cunoaștem pe cei 6 studenți pasionați de mobile development și să parcurgem împreună laboratorul!

Older posts «