Mar
05

TPARK la LigaAC Labs

Marți, 26 februarie, la ora 20:00 a avut loc deschiderea oficială a celei de-a zecea ediții a proiectului LigaAC Labs, organizat de către studenții voluntari ai ligii Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Proiectul se bucură de un succes remarcabil în rândul studenților ce își doresc o carieră în programare, astfel că an de an aceștia vor să afle cât ai multe informații utile de la specialiștii din diferite domenii.

Anul acesta am decis să luăm și noi parte la acest proiect, îndemnați fiind de dorința de a împărtăși cunoștințele noastre și de a interacționa cu viitorii programatori. În cadrul evenimentului de deschidere am întâlnit mulți studenți curioși, dornici să învețe cât mai multe lucruri și să pună în practică ceea ce învață teoretic la facultate.

Laboratorul pe care îl vom susține are ca obiectiv implementarea unui API care folosești un serviciu de trimitere automată a SMS-urilor, iar cei 6 studenți ce vor fi selectați în urma testului este nevoie să aibă bazele programării, în special cunoștințe de PHP.

Așteptăm cu nerăbdare să îi cunoaștem pe cei 6 studenți pasionați de mobile development și să parcurgem împreună laboratorul!

Feb
26

Concursul pentru vinieta de Ungaria s-a încheiat, iar câștigătorul a fost premiat

La începutul lunii februarie 2019 am pornit o campanie ce a avut ca scop premierea unui utilizator al aplicației TPARK care cumpără prin intermediul acesteia vinietă pentru Ungaria. Regulamentul era foarte simplu și presupunea, pe lângă achiziționarea vinietei, alți 2 pași: aprecierea paginii de Facebook TPARK și distribuirea postării aferente concursului.

Timp de o lună utilizatorii aplicației TPARK au dat curs invitației la concurs, astfel că în 20 februarie a venit momentul să aflăm câștigătorul voucherului eMAG în valoare de 700 de lei. În urma extragerii realizate cu ajutorul random.org, câștigătorul a fost Paul V.

TPARK e o aplicație foarte utilă! Cu ajutorul ei economisesc timp, deoarece pot face plățile la parcări, vignete, amenzi (din păcate…) din mers. E bine structurată, ușor de folosit, foarte practică! Ar fi și mai utilă dacă s-ar putea adăuga opțiunea de a cumpăra vigneta și pentru România, însă mă gândesc că sunt anumite considerente care au împiedicat asta până acum.

Recomand tuturor utilizarea aplicației datorită beneficiilor aduse! Paul V.

Ne bucură aprecierile lui Paul și ale tuturor utilizatorilor care folosesc cu încrederea aplicația TPARK. Dorim să le oferim căt mai multe facilități și opțiuni de plată, astfel că lucrăm continuu la îmbunătățirea și diversificarea serviciilor.

Descărcați gratuit aplicația TPARK și urmăriți pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile.

Jan
15

TPARK te premiază la început de an

Sărbătorile de iarnă au trecut, însă cadourile continuă să vină! TPARK pune la bătaie un card de cumpărături eMAG în valoare de 700 lei pe care îl poți câștiga chiar tu. Tot ce ai de făcut este să:

1. cumperi vigneta pentru Ungaria folosind aplicația gratuită TPARK;

2. dai like paginii de Facebook TPARK;

3. distribui postarea destinată concursului pe profilul tău de Facebook (postarea trebuie să fie publică).

Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți (http://random.org) în data de 20 februarie 2018.

Pentru mai multe detalii consultă regulamentul concursului.

Nov
16

Informare – probleme tehnice RCS & RDS

Vă aducem la cunoștință faptul că în decursul zilei de ieri, 15.11.2018, utilizatorii RCS & RDS au întâmpinat dificultăți la expedierea SMS-urilor pentru plata parcării din cauza unor probleme tehnice intermitente la operatorul de telefonie mobilă ce s-au manifestat pe perioade scurte de timp. Astfel de probleme s-au înregistrat și în data de 9.11.2018 și au constat în livrarea și taxarea cu întârziere a SMS-urilor expediate de utilizatori.

Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate și vă stăm la dispoziție pentru soluționarea tuturor problemelor întâmpinate.


Aplicația TPARK, disponibilă în Google PlayApp Store și Windows Store este utilizată de șoferi pentru plata parcării prin SMS și card bancar în peste 45 de orașe. Pe lângă aceasta, utilizatorii noștri beneficiază și de alte servicii online:

 • Vigneta de Ungaria;
 • Parcarea în Ungaria;
 • Achitarea amenzii parcare;
 • Cumpărarea de vouchere online pentru plata parcării prin bip;
 • Rovigneta;
 • Taxa de pod Fetești-Cernavodă.

Nov
15

TPARK Android: schimbare modalitate de expediere a SMS-urilor

UPDATE:  Facilitatea de expediere în mod automat a SMS-urilor pentru plata parcării din aplicația TPARK este din nou disponibilă pentru telefoanele Android. Această actualizare reintroduce și notificarea cu 5 minute înainte de expirarea parcării.

 

Versiunea Android nr. 7.12.0 a aplicației TPARK a adus o schimbare la modalitatea de expediere a SMS-urilor. Acum SMS-ul este compus în aplicația de trimitere mesaje a telefonului mobil, în funcție de opțiunile selectate de utilizator, urmând ca acesta să apese butonul „trimitere” pentru expedierea SMS-ului.

O altă modificare este reprezentată de lipsa notificării de expirare a parcării la plata prin SMS. Cele două modificări se datorează noii politici Google. Acestea nu afectează funcționalitatea serviciului de plată.


Aplicația TPARK, disponibilă în Google PlayApp Store și Windows Store este deja utilizată de șoferi  pentru plata parcării prin SMS si card bancar în peste 45 de orașe. Pe lângă aceasta, utilizatorii noștri beneficiază și de alte servicii online:

 • Vigneta de Ungaria;
 • Parcarea în Ungaria;
 • Achitarea amenzii parcare;
 • Cumpărarea de vouchere online pentru plata parcării prin bip;
 • Rovigneta;
 • Taxa de pod Fetești-Cernavodă.

Nov
12

Șoferii din Focșani plătesc parcarea cu TPARK

Toamna anului 2018 a venit cu noutăți pentru șoferii din Focșani. Aceștia pot plăti acum parcarea rapid și comod, folosind telefonul mobil, prin intermediul platformei TPARK.

Parcare SMS

Plata parcării se efectuează prin expedierea unui SMS la 7420, iar opțiunile sunt următoarele:

 • 141 NRMAȘINĂ (ex: 141 VN00ABC) pentru 1 ORĂ de parcare – cost 0.35€ + TVA (0.42€ TVA inclus)
 • 140 NRMAȘINĂ (ex: 140 VN00ABC) pentru 1 ZI de parcare – cost 3.00€ + TVA (3.57€ TVA inclus)

 

După expedierea mesajului, utilizatorii primesc un SMS care confirmă faptul că plata parcării a fost înregistrată.

Ex: Ati parcat VN00ABC pt. 1h in Focsani. Plata expira la 12/11/2018 14:00. Cost 0.35EUR+TVA/SMS. App Android/iPhone: http://bit.ly/qQzKIL

Rețele de telefonie disponibile sunt Orange, RCS&RDS, Telekom și Vodafone. SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele de telefonie mobilă  RCS&RDS, Telekom și Vodafone și taxat suplimentar cu 0,05€+TVA în rețeaua Orange.

IMPORTANT

 • Lipsa mesajului de răspuns indică neplata parcării.
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.
 • SMS-ul de comandă se expediază imediat după parcarea mașinii.

Parcare card

De asemenea, plata parcării se poate realiza și cu cardul bancar, direct din aplicația sau de pe site-ul TPARK, parcurgând 3 pași simpli:

 1. introducerea numărul de înmatriculare, selectarea orașul și a duratei parcării;
 2. completarea datele de facturare;
 3. introducerea datele cardului.
După realizarea tranzacției, șoferii primesc pe mail confirmarea plății și factura aferentă acesteia.

Opțiunile disponibile pentru plata parcării cu cardul sunt:

 • 1 oră – 1,50 lei (TVA inclus)
 • 1 zi – 12 lei (TVA inclus)

Orarul parcărilor publice cu plată din Focșani este de luni până sâmbătă, intervalul 08:00-21:00, iar duminică în intervalul 08:00-14:00.


Aplicația TPARK, disponibilă în Google PlayApp Store și Windows Store este deja utilizată de șoferi  pentru plata parcării prin SMS si card bancar în peste 45 de orașe. Pe lângă aceasta, utilizatorii noștri beneficiază și de alte servicii online:

 • Vigneta de Ungaria;
 • Parcarea în Ungaria;
 • Achitarea amenzii parcare;
 • Cumpărarea de vouchere online pentru plata parcării prin bip;
 • Rovigneta;
 • Taxa de pod Fetești-Cernavodă.

Nov
05

Plătești cu TPARK taxa de parcare în Sibiu. Vezi care sunt zonele în care se plătește parcarea

Luna noiembrie 2018 a venit cu o noutate pentru șoferii sibieni: aceștia pot plăti de acum taxa de parcare prin SMS, după ce Primăria Municipiului Sibiu, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat a decis implementarea platformei TPARK de plată a parcării cu telefonul mobil.

Plata parcării se realizează simplu și rapid prin expedierea unul SMS la 7420 în care se menționează codul aferent zonei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii parcate. În Sibiu au fost delimitate 4 zone pentru plata parcării, pentru fiecare existând coduri, tarife și orare diferite:

Zona A

 • 1 oră de parcare: 324 mașină (ex. 324 SB00ABC) – 0,45 € +TVA (0,53€ TVA inclus)
 • 1 zi de parcare: 328 mașină (ex. 328 SB00ABC) – 2,20 € +TVA (2,62€ TVA inclus)

Zona B

 • 1 oră de parcare: 325 mașină (ex. 325 SB00ABC) – 0,45 € +TVA (0,53€ TVA inclus)

Zona C

 • 1 oră de parcare: 326 mașină (ex. 326 SB00ABC) – 0,25 € +TVA (0,30€ TVA inclus)
 • 1 zi de parcare: 328 mașină (ex. 328 SB00ABC) – 2,20 € +TVA (2,62€ TVA inclus)

Zona D

 • 1 oră de parcare: 327 mașină (ex. 327 SB00ABC) – 0,25 € +TVA (0,30€ TVA inclus)
 • 1 zi de parcare: 328 mașină (ex. 328 SB00ABC) – 2,20 € +TVA (2,62€ TVA inclus)
După expedierea SMS-ului șoferii primesc un mesaj care confirmă înregistrarea plății parcării: „Ati achitat parcare pt SB00ABC, 1 ora in Sibiu zona A+C+D. Plata expira la 05/11/2018 10:33. Cost 0.45EUR+TVA/SMS trimis.”

Important

 • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată;
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive cu același cod (324, 325, 326, 327, 328) însumează timpul de parcare;
 • SMS-ul de comandă se expediază în momentul parcării mașinii;
 • Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

Orarul de plată a parcării este astfel:

 • în zonele A, B și C: luni – duminică, intervalul 08:00-22:00,
 • în zona D: luni – duminică, în intervalul 06:00-22:00.

Cele 4 zone în care se achită taxa de parcare sunt:

Zona A –parcările din Centrul Istoric al orașului:

 • B-dul Corneliu Coposu (P10) – Piața Teatrului
 • B-dul Corneliu Coposu (P8) – sub zidul Cetății
 • B-dul Corneliu Coposu (P7) – sala Thalia
 • B-dul Corneliu Coposu (P6) – Bastionul Haller
 • Pompeiu Onofreiu
 • Filarmonicii
 • Gen. Magheru (transonul dintre str. Constituției – str. Gheorghe Lazăr)
 • Aveam Iancu
 • Gheorghe Lazăr
 • Tipografilor
 • Timotei Popovici
 • Piața Schiller
 • Arhivelor
 • Papiu Ilarian
 • Cetății
 • Piața Unirii
 • Piața Unirii (Aleea Cazarma 90)
 • Piața Unirii (Bulevard)
 • Gheorghe Barițiu
 • Ioan Lupaș
 • Bastionului
 • Mitropoliei
 • Tribunei
 • Alexandru Xenopol
 • Alexandru Odobescu
 • Moș Ion Roată
 • Morilor (tronson dintre ieșirea de pe str. Malului – Aleea Filizofilor)
 • Malului – (tronsonul dintre str. Malului și str. Morilor)

Zona B – parcările cu plată cu timp limitat la maxim două ore din jurul anumitor zone de interes:

 • Piața Cibin
 • Malului (tronsonul dintre ieșirea dinspre str. Morilor și str. Turnului)
 • Morilor (tronsonul dintre Piața Cibin și ieșirea dinspre str. Malului)
 • Dârstelor
 • Măsarilor (tronsonul dintre str. Dogarilor și Piața Cibin)

Zona C – alte parcări cu plată din oraș cu excepția celor din zonele A, B și D:

 • B-dul Victoriei (str. Ion Rațiu – B-dul Andrei Șaguna)
 • Ilie Măcelaru
 • Emil Cioran
 • Piața Unirii (Casa de Cultură)
 • Piața Unirii (Casa Modei)
 • Calea Dumbrăvii (B-dul Mihai Viteazu – B-dul V. Milea)
 • Octavian Goga (str. Nicolaus Olahus – str. D. Anghel)
 • B-dul Mihai Viteazu (Calea Dumbrăvii – str. Nicolae Iorga)
 • Revoluției
 • Socului
 • Piața 1 Decembrie 1918
 • General Magheru (Piața 1 Decembrie 1918 – str. Constituției)

Zona D – parcările cu plata de la periferie:

 • Calea Șurii Mari
 • Oborul de Vite
 • Drumul Ocnei

Aplicația TPARK, disponibilă în Google PlayApp Store și Windows Store este deja utilizată de șoferi  pentru plata parcării prin SMS si card bancar în peste 45 de orașe. Pe lângă aceasta, utilizatorii noștri beneficiază și de alte servicii online:

 • Vigneta de Ungaria;
 • Parcarea în Ungaria;
 • Achitarea amenzii parcare;
 • Cumpărarea de vouchere online pentru plata parcării prin bip;
 • Rovigneta;
 • Taxa de pod Fetești-Cernavodă.

 

Aug
03

Râmnicu Sărat se alătură orașelor în care se plătește parcarea cu aplicația TPARK

Platforma TPARK de plată a parcării este disponibilă și în Râmnicu Sărat. Șoferii din acest oraș beneficiază acum de cea mai modernă și rapidă modalitate de plată a parcării, aceștia putând realiza plata direct de pe telefonul mobil.

Plata parcării se realizează simplu prin trimiterea unui SMS la numărul scurt 7420 care conține codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii:

 • 515NRMAȘINĂ (ex: 515 BZ00ABC) pentru 1 ORĂ de parcare – cost 0,30€ + TVA

 

După expedierea SMS-ului șoferii primesc un mesaj care confirmă înregistrarea plății parcării.

Ex: Ati parcat BZ00ABC pt. 60min in Ramnicu Sarat. Plata expira la 03/08/2018 10:17. Cost 0.30EUR+TVA/SMS

 

 

Important:

 • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată.
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.
 • SMS-ul de comandă se expediază în momentul parcării mașinii.
 • Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

 

Orarul parcărilor publice cu plată din orașul Râmnicu Sărat, este de luni până vineri, între orele 08:00-18:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 08:00 – 14:00.


Aplicația gratuită TPARK, disponibilă pentru Android , iOSși Windows Store vine în ajutorul șoferilor, facilitându-le modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare. Mai mult decât atât, aceștia pot plăti parcarea în peste 40 de orașe din România fără a mai memora numerele scurte sau codurile zonelor de parcare, introducând numărul de telefon, selectând orașul și zona de parcare și apăsând butonul PARCAȚI.

Pe lângă aceasta, șoferiii beneficiază și de alte servicii online:

 • Vigneta de Ungaria;
 • Parcarea în Ungaria;
 • Achitarea amenzii parcare;
 • Cumpărarea de vouchere online pentru plata parcării prin bip;
 • Rovigneta;
 • Taxa de pod Fetești-Cernavodă.

Jul
26

Vigneta pentru Ungaria poate fi achiziționată, din nou, din aplicația TPARK

În intervalul 22-24 iulie 2018 am întâmpinate anumite probleme de natură tehnică ce au împiedicat comercializarea vignetelor pentru Ungaria. Noi am depus toate eforturile necesare pentru ca această situație să fie remediată în cel mai scurt timp cu putință, astfel încât utilizatorii aplicației TPARK să beneficieze din nou de acest serviciu.

Dar cum orice lucru mai puțin plăcut are și o parte pozitivă, acest incident ne-a ajutat să îmbunătățim serviciile TPARK și să ne asigurăm că astfel de probleme nu vor mai exista în viitor.

Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate și asigurăm clienții că din dorința de a le oferi servicii fără cusur vom lucra constant la preîntâmpinarea oricăror situații care ar putea periclita buna funcționare a sistemului TPARK.

Mulțumim,

Echipa TPARK

Jul
24

Plătești parcare SMART cu TPARK și în Câmpulung Moldovenesc

Șoferii din Câmpulung Moldovenesc beneficiază de cea mai modernă, simplu de utilizat și comodă modalitate de plată a parcării, după ce primăria municipiului a decis să implementeze sistemul TPARK® pentru plata parcării cu telefonul mobil!

Cum puteți plăti parcarea în doar câteva secunde?

Simplu. Trimiteți un SMS la numărul scurt 7420 în care menționați codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii:

 • 191NRMAȘINĂ (ex: 191 SV00ABC) pentru 1 ORĂ de parcare – cost 0,30€ + TVA
 • 192NRMAȘINĂ (ex: 192 SV00ABC) pentru 2 ORE de parcare – cost 0,35€ + TVA
 • 190NRMAȘINĂ (ex: 190 SV00ABC) pentru 1 ZI de parcare – cost 1,20€ + TVA

 

După expedierea SMS-ului veți primi un mesaj care confirmă înregistrarea plății parcării.

Ex: Ati parcat SV00ABC pt.1h in Campulung Moldovenesc. Plata expira la 24/07/2018 11:17. Cost 0.30EUR+TVA/SMS.

 

 

Important:

 • Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată.
 • Două sau mai multe SMS-uri consecutive cu același cod (611, 612, 613) însumează timpul de parcare.
 • SMS-ul de comandă se expediază în momentul parcării mașinii.
 • Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețeaua Orange cu 0,05€+TVA.

Orarul parcărilor publice cu plată din orașul Câmpulung Moldovenesc, este de luni până vineri, între orele 08:00-17:00.

 


Aplicația gratuită TPARK, disponibilă pentru Android , iOSși Windows Store vine în ajutorul șoferilor, facilitându-le modalitatea de plată a parcării prin SMS și card în peste 40 de orașe din România.

Pe lângă aceasta, șoferiii beneficiază și de alte servicii online:

 • Vigneta de Ungaria;
 • Parcarea în Ungaria;
 • Achitarea amenzii de parcare;
 • Cumpărarea de vouchere online pentru plata parcării prin bip;
 • Rovigneta;
 • Taxa de pod Fetești-Cernavodă.

 

Older posts «