Impresii de la ITS Romania Congress 2019

Impresii de la ITS Romania Congress 2019

Distribuie articolul

Săptămâna trecută, în 16 și 17 mai, am participat la ITS Romania Congress 2019, ediție ce a marcat împlinirea a 20 de ani de activitate a ITS România și 15 ani de activitate ca membru fondator al Network of National ITS Associations. Au fost 2 zile pline de activități și dezbateri pe teme actuale și de importanță europeană la care au participat membri ai mediului academic, ai instituțiilor publice, ai comunităților profesionale și ai mediului privat.

Prima zi a debutat cu vizita la Centrul de Management al Traficului Timișoara, unde am avut parte de o demonstrație a ceea ce înseamnă coordonarea sistemelor de management al traficului, al flotei vehiculelor de transport public și monitorizarea traficului rutier din oraș. În cea de-a doua parte a zilei au avut loc prezentările despre infrastructura digitală de transport și conceptul de oraș inteligent, speakerii venind cu exemple de bune practici implementate la nivel internațional în Belgia, Austria și Polonia.

Cea de-a doua zi a continuat cu prezentări și dezbateri extrem de interesante pe teme precum: orașele inteligente și mobilitatea ecologică, transportul multimodal și mobilitatea ca serviciu, conducerea conectată și automatizată – provocări și oportunități pentru managementul traficului, dar și politici, standarde, cercetare și inovare în domeniul ITS. În panelul rezervat transportului multimodal am vorbit despre platforma TPARK de plată a parcării, prezentând beneficiile implementării unui astfel de serviciu:, decongestionarea traficului, reducerea costurile de operare și importanța implementării unei modalități rapide și sigure de achitare a taxei de parcare și de verificare a plății.

Ne bucurăm că am fost prezenți la acest eveniment și că am putut interacționa și face schimb de idei cu persoane ce au experiență națională și internațională în domeniul sistemelor inteligente de transport. Suntem convinși că informațiile primite ne vor ajuta să aduce un plus valoare serviciilor TPARK.

Articole recente