TPARK colaborează cu Lek3.co pentru încărcătoare electrice

TPARK colaborează cu LEKTRI.CO pentru încărcarea mașinilor electrice

Distribuie articolul

Timișoara, 29 martie 2019

TPARK, liderul național în administrarea parcărilor, care gestionează în prezent peste 80.000 de locuri de parcare, a semnat un contract de închiriere pentru o stație de încărcare a mașinilor electrice cu startup-ul timișorean LEKTRI.CO .

Anunțul vine în contextul în care Timișoara se află pe locul 2 în România ca număr de stații de încărcare mașini electrice, în București fiind cele mai multe. În plus, conform Registrului Auto Român, în prezent sunt înmatriculate în jur de 1.200 de mașini electrice, iar numărul acestora continuă să crească, șoferii fiind încurajați și de programul Rabla Plus prin care statul acordă subvenții de până la 10.000 de euro.

„Fiind lideri de piață, știm că lumea se uită la noi, că suntem un model pentru alți actori cu care interacționăm. De aceea, ne dorim să susținem și noi dezvoltarea electromobilității  în România.

Recent am achiziționat un Volkswagen e-Up care să fie folosit de personalul companiei, iar pentru încărcarea acestuia am ales stația de încărcare Lek3.co. Principalele motive care au stat la baza acestei alegeri sunt costurile reduse, fiind vorba de achiziție sub formă de abonament, instalarea rapidă și asigurarea mentenanței pe toată durata contractului.” Daniela David, Sales Manager TPARK

Stațiile de încărcare LEKTRI.CO pot fi folosite atât pentru uz domestic, cat și la instituții publice sau locații comerciale. Administratorul parcării în care este instalată stația are inclusiv posibilitatea de a taxa șoferii care doresc să o folosească, astfel că abonamentul de închiriere a acesteia se acoperă singur. TPARK a optat însă pentru a oferi gratuit stația de încărcare și celorlalte companii cu care împarte clădirea de birouri de pe strada Gheorghe Doja din Timișoara.

„Fiecare colaborare vine cu noi oportunități. Fiind încă la început de drum, ne dorim pe termen scurt să informăm șoferii, instituțiile publice și companiile de profil despre beneficiile pe care le au mașinile electrice, iar pe termen lung să contribuim la dezvoltarea unei infrastructuri de puncte de încărcare în România, dar și în străinătate.” Delia Chiș, Sales Manager Lek3.co

TPARK susține dezvoltarea orașelor inteligente și își propune să participe activ la creșterea numărului stațiilor de încărcare instalate în România și în țările vecine.

„Cunoaștem nevoile șoferilor din România și știm că o mare problemă a conducătorilor mașinilor electrice este densitatea scăzută a stațiilor de încărcare electrice. Din acest motiv, am semnat cu Lek3.co un contract de distribuție a stațiilor electrice și dorim să participăm la dezvoltarea infrastructurii de încărcare electrică în cât mai multe orașe.” Daniela David, Sales Manager TPARK

Articole recente