TPARK și piața parcărilor din România - TPARK

TPARK și piața parcărilor din România

Distribuie articolul

Timișoara, 19.04.2019

TPARK, aplicația națională de plată a parcării, a înregistrat o creștere de 30% a numărului orașelor în care șoferii pot achita taxa de parcare rapid și modern față de aceeași perioadă a anului trecut (aprilie 2018). Astfel, acesta este acum folosită în peste 100 de orașe din România și Ungaria, iar în curând va fi disponibilă și în Serbia.

„Am dezvoltat aplicația TPARK cu scopul de a ușura viața șoferilor: achită parcarea în câteva secunde, au o evidență foarte clară a tuturor plăților efectuate și economisesc timp deoarece pot plăti de oriunde și pot prelungi parcarea oricând.” Daniela David, Sales Manager TPARK.

Aplicația TPARK evoluează constant, fiind implementate în permanență orașe noi, opțiuni și metode noi de plată. Plata parcării cu cardul s-a dezvoltat rapid în ultimele luni, astfel că în prezent mai mult de jumătate din orașe oferă deja acest serviciu, iar în perioada următoare numărul acestora va crește cu aproximativ 40%.

Scopul TPARK este acela de a oferi șoferilor cât mai multe servicii într-un singur loc. Pe lângă plata parcării în România și Ungaria, cu aplicația TPARK se pot plăti amenzile de parcare, vigneta în Ungaria, rovinieta și taxa de pod Fetești-Cernavodă, iar în scurt timp parcarea în Serbia.

Modul de funcționare TPARK se bazează pe modelul orașelor europene, acolo unde șoferii pot alege modalitatea de plată a taxelor de parcare. Spre exemplu, în Paris sunt disponibile 3 aplicații de plată, în Barcelona, 2 aplicații, iar în Budapesta sunt folosite peste 10 aplicații pentru plata parcării. Pe de altă parte și la nivel național sunt disponibile 7 aplicații de plată a parcării, fiind orașe în care șoferii au la dispoziție 3 aplicații pentru achitarea taxei. În prezent, aplicația TPARK este folosită cu succes de peste 200.000 de utilizatori, în paralel cu alte aplicații și metode de plată (parcometru, casierie etc), șoferii beneficiind de servicii complete, accesibile în orice moment.

Articole recente